Was ist dein niederländisches Lieblingsessen? 🍰


#1

Ich esse total gerne vegetarischen andijviestamppot (Rezept von @alex)

Hast du auch ein bestimmtes Lieblingsessen? Ich bin gespannt!


#2

eine Groninger Senfsuppe ist auch sehr lecker :slight_smile:


#3

Groningse mosterdsoep - Dat klinkt inderdaad ook erg lekker!


#4

Definitief kroket en kibbeling. Wat jammer dat het hier niet te krijgen is.


#5

Oh ja, die dingen mis ik hier ook. Over kroketten heb ik op buurtaal ook een artikel geschreven:

Ode an die Krokette

Hmm, ik krijg spontaan honger …


#6

Chocolade vla met hagelslag


#7

Ik hou van kibbeling en handgesneden frietjes, hm, echt lekker!
En ook van Limburgse vlaai.


#8

Limburgse vlaai is er in heel veel verschillende soorten. Welke is jouw favoriet, @Ulrike?


#9

Appelvlaai krijg je natuurlijk in elke bakkerij in Limburg, maar als de vlaaien van een warme bakker komen zijn ze vanselfsprekend bijzonder lekker.
Ik hou van kersenvlaai, het liefst met kruimeltjes en ook met abrikozen is de vlaai super super lekker!!!
Van rijstevlaai heb ik nog nooit genoten.


#10

Kersenkruimelvlaai vind ik ook erg lekker!

En volgens mij houdt @Annemarie erg van rijstevlaai … :wink:


#11

Klopt, maar ik vind christoffelvlaai eveneens heel smakelijk.


#12

Dan moet je wel even aan @Ulrike uitleggen wat dat precies is :wink:


#13

Staat op Wikipedia.


#14

Sorry, ik ben niet zo handig met het overzetten van een link . :flushed:


#15

Teleurstellende antwoord, sorry.
Christoffelvlaai klinkt echt iets christelijk…wat zit er in deze vlaai?


#16

Zoals ik hem ken, bestaat hij uit een vlaaibodem met daarop luchtige chocolademousse en hier en daar een kersje. De naam komt van de patroonheilige van de stad Roermond in Limburg : dat is Sint Christoffel, beschermer van de reizigers.
Er bestaan ook christoffeltaarten. Die zijn opgebouwd uit lagen merengue met chocolademousse ertussen.


#17

Klinkt goed :slight_smile: Misschien kun je een foto van een stukje christoffelvlaai posten? :cake: :coffee:


#18


#19

Hier kun je de binnenkant goed zien, met de kersen. Het is wel een heel machtig soort vlaai. Sommige mensen doen er nog slagroom bij, maar dat vind ik teveel van het goede. :scream:


#20

Kijk eens @Ulrike. Dat ziet er erg lekker uit vind ik :slight_smile: